Wat is een goede prijs voor mijn product, service of dienst - Startende ondernemer

Ga naar de inhoud

Wat is een goede prijs voor mijn product, service of dienst

Misschien klinkt het gek, maar de prijs is niet zo belangrijk. Tenminste, als je het slim speelt.
Apple heeft de duurste producten en bijna niemand die er over valt. Het zijn immers ook de mooiste producten en de mooiste winkels en de mooiste verpakkingen. Je krijgt wat als je Apple producten koopt. De prijs is daarbij van ondergeschikt belang.
Dat is een goede zaak.
Er zijn ook aanbieders die inzetten op de laagste prijs. De marge is dan ook dun. De kwaliteit ligt steeds onder vuur, want om de goedkoopste te blijven moet je offers brengen.
We raden dan ook af om in te zetten op de laagste prijs.
Het is immers een constante strijd en er blijft onder de streep weinig over.

Als ondernemer zou je slimmer moeten zijn. Laat domme ondernemers maar op prijs concurreren. Biedt een product, service of dienst zodanig aan dat de prijs niet van belang is. Meestal door een superieure kwaliteit te bieden, of een onovertroffen service. Ook gaat het vaak om de beleving. Men is bereid om voor een klein hapje in een drie sterren restaurant meer te geven dan een modaal gezin in een week aan voedsel uitgeeft. Waarom? De beleving, de belevenis, de entourage.

Hoe dan ook, vraag een prijs die het voor u interessant houdt om het product te leveren. Denk ook aan kennis die er is met betrekking tot de prijsvorming. In supermarkten zien we nog altijd 19,98 als prijs en bijna nooit 20,28.
Men blijft wijselijk net onder het eerstvolgende grote getal. De prijs begint nu met een 1 en dat is goedkoop!
Ook het nummer 7 is vaak belangrijk. Maar belangrijker nog is dat consumenten het product willen hebben, ongeacht de prijs. Pak het dus zo in, dat de prijs er niet meer toe doet.

Ook dit aspect wordt in onze cursussen besproken. Het is immers belangrijk. Maak niet de fout een verkeerde prijs te vragen. Een prijs zegt namelijk meer over het product dan u in eerste instantie zou verwachten. Kijkt u hier voor ons aanbod aan cursussen voor startende ondernemers.  

Terug naar de inhoud