Online ondernemer worden is net iets extra - Startende ondernemer

Ga naar de inhoud

Online ondernemer worden is net iets extra

Als u al ondernemer was voor dat Internet groot geworden is, dan is de kans groot dat Internet aan u als ondernemer voorbij is gegaan. Immers was Internet in het begin (Voor het jaar 2000) vooral een speeltje.
Voor de meeste mensen op Internet is het nog altijd een speeltje, maar u bent ondernemer, of u wilt het worden. Het is dan zaak dat u Internet wel serieus neemt en ernstig overweegt hoe u dit prachtige stuk techniek kan gebruiken om er een deel van uw inkomen mee te verdienen.

Internet werkt anders dan een gewone winkel. Dat is zeker waar.
Maar marketing werkt op Internet net zo als in de winkelstraat. Er zijn echter op Internet andere kansen. Dat heeft te maken met een stuk techniek, maar ook met de manier waarop consumenten met Internet omgaan. U moet dat serieus oppakken, of links laten liggen.
Helaas denken nog altijd veel ondernemers dat ze het er even bij moeten doen en dan is het eerste een last dan een lust.
Zo was de ondernemer die op mijn adres gevestigd was na drie jaar nog altijd niet in staat geweest om de vermeldingen van zijn adres op Internet te wijzigen. Na vijf jaar is hij failliet. In feite zag ik dat al aankomen vanuit het feit dat hij Internet compleet negeerde.
Na drie jaar stond er nog vrijwel iedere week een klant op de stoep.
Zeker weten dat die klant niet meer bij hem ging komen, want ondanks onze keurige uitleg waar hij nu gevestigd is, kozen ze hoogstwaarschijnlijk liever een andere aanbieder.

Data Gedreven Marketing, dat is hoe we vinden dat ZZP'er en MKB'er op Internet bezig zou moeten zijn. We geven daar lezingen en cursussen over. Vergeet als ZZP'er of MKB'er Big Data maar. Dat is voor u niet interessant. Waar u wel kan winnen, is op data gedreven marketing. U vindt er hier meer informatie over. Laat u niet foppen door de naam 'Klant gedreven marketing'. Dat is in feite hetzelfde, maar een andere naam. Ook Data gedreven marketing heeft als doel voor ogen dat de klant het beste bediend gaat worden. Dat kan je op Internet perfect doen door data gedreven marketing toe te passen.

Overigens hebben we ook een E-boeken bundel over Online Ondernemen. Het is werkelijk een schat aan informatie die u er in zult aantreffen. Een must voor wie Online Ondernemer wil worden, neem dat van ons maar aan!

Jos van Spelde en Tom Lassing


Terug naar de inhoud