Ondernemer worden naast een (tijdelijk) dienstverband - Startende ondernemer

Ga naar de inhoud

Ondernemer worden naast een (tijdelijk) dienstverband

Als u de kans heeft om uw onderneming op te starten naast uw (tijdelijke) dienstverband, dan is dat fantastisch. Immers heeft u dan weinig financiƫle zorgen in de opstartfase omdat u nog altijd vanuit het dienstverband inkomsten geniet.
Er zijn enkele zaken waarmee u rekenign moet houden.

1. Kan u het lichamelijk en geestelijk aan om deze twee zaken naast elkaar te laten lopen? Uw gezondheid is erg belangrijk, maar dat realiseert u zich pas als de gezondheid weg begint te vallen.
2. Mag het van uw werkgever?

Vooral bij vaste dienstverbanden kan het zijn dat de werkgever het nadrukkelijk verbiedt.

Wat dan?

Ons advies is dan om al wel de voorbereidingen te treffen, maar er nog niet mee naar buiten te treden. U moet als ondernemer veel leren. U moet veel voorbereiden. Door het eerst netjes op te zetten kunt u alles zorgvuldig neerzetten.
Misschien kunt u zelfs al wat zaken online zetten en proefballonnen uitzetten om te kijken hoe eea in de markt ontvangen wordt.
Misschien kunt u al wel een gratis service online zetten waarmee u in ieder geval al een potentiƫle klantenlijst kunt opbouwen?

Allemaal zaken die al wel kunnen, zonder dat u de voorwaarden die bij uw dienstverband horen overtreedt.

Maar er komt een moment dat u een besluit moet nemen. Kunt u de gouden ketting die u aan uw werkgever bindt daadwerkelijk doorkappen, of is de zekerheid van een vast loon gewoon te aantrekkelijk om los te laten?

Ook wij (Jos van Spelde en Tom Lassing) hebben ooit op dat punt gestaan. We hebben ons besluit genomen en in ons geval heeft dat goed uitgepakt. We waren dan ook 'klaar' voor het ondernemerschap.
Een coachingsgesprek kan u veel duidelijk maken. U weet dan al snel hoe ver u al bent en wat er eventueel nog aan uw zakelijke aanbieding moet gebeuren voor u er 'veilig' de markt mee op kan.

Kijkt u ook gerust eens op enkele van onze sites:
www.onderneemhetonline.nl
www.netwebbers.nl

Terug naar de inhoud