Starten als ondernemer - Startende ondernemer

Ga naar de inhoud

Starten als ondernemer

Stel even dat u er aan denkt om iets te gaan ondernemen. Wat zijn dan belangrijke stappen om te nemen?

Het belangrijkste is dat u start. Laat u niet tegenhouden door bezwaren of angst. Liever later sorry zeggen dan iets niet doen omdat er misschien ergens mogelijk een regeltje is waar u niet precies aan voldaan heeft. Als u het idee heeft dat het kans en u benadeelt er niemand mee, dan start u gewoon. Laat u niet demotiveren en laat u niet door angsten van anderen tegenhouden. U bent de ondernemer, dus ga er gewoon voor.
Over motiveren gesproken, we hebben een heel leuke gratis service op Internet staan. Schrijft u daarom gerust in op de motiverende mails van Succesverhaal.nl.
Een goede regel is om te starten met ondernemen als uw handelingen niet onomkeerbaar zijn.

Niet onomkeerbare handelingen, wat zeggen we daarmee?
- Stel even dat u een café wilt openen. Heel duidelijk is dan dat u een onomkeerbare beslissing neemt, zodra u een huurcontract sluit. Voor u dat doet, zult u al als ondernemer vastgelegd moeten zijn. Dat is vrij logisch.
Als u echter een bijverdienste geniet vanuit een website die ineens wat geld begint op te leveren, dan kunt u dat gewoon doen, zonder dat u als ondernemer te boek staat.
Als uw website structurele inkomsten gaat opleveren, dan is het fiscaal interessant om een officiële ondernemer te worden.
E
r komt dus mogelijk een moment dat u geld gaat verdienen en u eigenlijk ook wel kosten in mindering op uw inkomsten wilt brengen.
Dat is een goed moment om de onderneming netjes op te zetten.
Bij de KvK kunnen ze u
daarmee van dienst zijn. U kunt kiezen uit verschillende ondernemingsvormen.

Belangrijk is echter ook dat u
dan in beeld bij de belastingdienst komt.
Voor de belastingen moet u
een aantal uren per jaar werken om als ondernemer gezien te worden.
en
Uw
administratie moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Denk bijvoorbeeld aan hoe uw facturen er uit moeten zien en welke gegevens ze moeten vermelden.


Wat moet ik kunnen als ondernemer?


Dat ligt uiteraard aan wat je gaat ondernemen, maar wat iedere ondernemer moet kunnen, is zichzelf motiveren
om door te gaan.
Je moet kunnen omgaan met teleurstellingen, met wisselend inkomen, met onregelmatige uren.
Je moet kunnen onderhandelen, je moet durven investeren en je moet het aandurven ene prijs te vragen waarmee je uiteindelijk je onderneming winstgevend kan bestieren.
Je moet ook in staat zijn je financiën te overzien.

Puur de boekhouding doen, daar kan menig boekhouder wel voor ge
vonden worden. Denkt u er echter wel aan, die boekhouder weet waarschijnlijk niet zo heel veel van aftrekposten die voor u van belang zijn. Daarvoor is een accountant meer geschikt. Een goede accountant zal zijn of haar kosten makkelijk terug kunnen verdienen.

Voor u echt aan de slag gaat, is het belangrijk te weten of het allemaal wel rendabel gaat zijn. Klik hier om meer informatie te vinden over het maken van een goed financieel plan.


Terug naar de inhoud